Maximus Gerechtsdeurwaarders en Incasso

Audit Rechtmatigheid berichtenverkeer 2017 goed doorstaan

SNG is weer tevreden.

De SNG (Stichting Netwerk Gerechtsdeurwaarders) heeft zojuist bekend gemaakt dat zij tevreden is met het eindresultaat van de audit Rechtmatigheid over 2017. Het resultaat ligt in de lijn van voorgaande jaren.

Bezoek SNG in 2017

De SNG heeft ons in 2017 weer bezocht voor een audit. Zij heeft bij deze audit geconcludeerd dat wij in overeenstemming met wettelijke regels gebruik maken van de informatiebevoegdheden. Iedere deurwaarder kan onderzoek doen, volgens wettelijke bepalingen bij bijvoorbeeld het UWV, de SVB en de RDW. Deze regels zijn zeer strikt, aangezien de deurwaarder toegang heeft tot privacygevoelige informatie. En natuurlijk moet deze privacy van de debiteur bewaakt blijven.

Omdat de onderzoeken via de SNG verlopen, heeft zij volledig inzicht in welke onderzoeken zijn opgevraagd. Bij een audit wordt van deze onderzoeken in een steekproef gekeken of deze rechtmatig zijn opgevraagd. Dit gebeurt fysiek bij het deurwaarderskantoor. Er wordt dan onder meer gekeken of er een grosse aanwezig is tegen de debiteur en of deze rechtmatig aan de debiteur is betekend.

Secuur handelen in het kader van de privacybescherming van debiteuren staat bij ons altijd voorop. Juist daarom is het bemoedigend dat dit zich uitbetaalt in een positieve beoordeling door de SNG.

Laat een reactie achter